Thursday, November 18, 2010

Laine Jänes hematogeeniks!!




Käimasolev kirbutsirkus ERSO juhi vabastamise ümber on muutumas tasuta päristsirkuseks, mida peagi saavad naudinguga vaadata nii reformiparteile konkurentsi pakkuvad erakonnad kui ka välismaised vaatlejad! Jah, ma ei tea sellest loost midagi ja mul pole ka tõeseid andmeid, kes valetab ja kes tõtt räägib. Aga kogu tegevuse sügavust ja kronoloogiat jälgides võin ometigi omaenda järeldusi teha!

PR-meeskondki ei suutnud oma emandat aidada!

Ehk kui mõnele veel tundub, et äkki tõesti on ERSO tüliküsimus kurikuulsas finantsdistsipliini rikkumises, siis minu arvates pole see kunagi nii olnud väga lihtsal põhjusel: siis oleks olnud Jänesel tuhat võimalust selle jubeda rikkumisteahela paljastamiseks, sest töötab ju tema heaks Eesti üks kallemaid PR-mehi.

Kui tõepoolest olnuks tegu suurte ja ilmsete rikkumistega, tulnuks lekitada meediasse kõigepealt paberid rikkumiste kohta, seejärel anda neile kommentaar stiilis: oh kui jube, kuidas küll nii on võimalik. Ja alles seejärel, olles avalikkuse läbi kerge meediamanipulatsiooni enda haardesse võitnud, tulnuks paluda kõigepealt Siitanilt selgitusi tehtule, siis neid pikalt analüüsida ja alles siis teha „kurva südamega raske otsus“ direktori vabastamiseks. Muidugi oleks tulnud samal ajal sama targalt töödelda ka ERSO kollektiivi, kel arusaadavalt oma juhiga parem läbisaamine kui ministriga.

Tartu maffia eripära: Jänes on süüdimatu ja Ansip tema tuhvli all

Siiskohal tahan olla teadlikult õel: arvestades, et proua Jänese PR-mees on selles vallas vägagi kompetentne, oskan ma kogu kaasusest järelda vaid üht. Nimelt seda, et temperamentne tartlanna Laine Jänes siiski otsis võimalusi Andres Siitanist vabanemiseks ilma kaalukate põhjusteta ja just seetõttu polnudki võimalik PR profil peadirektori „suurt süüd“ meediasse müüa. Veelgi enam, miks ei antud avastatud seaduserikkumist politseile uurida, nagu juhtis tähelepanu ka Priit Hõbemägi! Nüüd, järelhüüetes püütakse detaile suureks rääkida, kuid enam ei kõla need veenvalt. Ja Jänese hääl jääb tühjalt kumisema kui turvalisest süüdimatusest pungil parteiküüliku hala.

Nagu Eestile on kombeks, viskus oma truu parteisõduri ja häältemagneti ette ka teine tartlasest Eesti rahva au ja südametunnistuse kandja, venelaste vihkaja härra Ansip, kes sai mäletatavasti tuntuks pronksõduri teisaldamisega kuuldavasti oma teise truu maffiavenna Jürgen Ligi ja viimase lähisugulaste mahitamisel. Arusaadavalt ei tunne see parteimoodustis vajadust dzentelmenlikult oma ministrit läbinähtavalt piinliku intsidendi pärast tagasi kutsuda, sest maffias pole see kombeks. Kes omade vastu üles astub, peab igal juhul taganema! Antud juhul on siis härra Ansipist saanud proua Jänese truu tuhvlialune maffiapere ühiseks hüvanguks!

Aga härra Ansip, saa ometi aru, et Eesti rahvaski vajab verd, mitte sinu õekese tõde! Ja mis võiks olla magusam kui ühe kaua võimu juures ukerdanud poluvernikust ülbe olemisega naisministri veri!! Jänes hematogeeniks ja reform võiks vabalt veel mõne aasta võimul võdiseda!